null

Miše Dimitrijević

Ulica Miše Dimitrijević predstavlja glavnu ulicu na Grbavici i spaja gotovo sve ulice koje pripadaju ovom novosadskom naselju. U ovom trenutku ona ne izgleda kao što je predviđeno urbanističkim planom grada Novog Sada. S obzirom na to da je ova ulica u najvećem delu izgrađena, ispunjeni su svi uslovi da se ona u potpunosti prilagodi urbanističkom planu i da dobije izgled kakav zaslužuje.

Kako smo u delu ulice između uglova sa ulicama Braće Ribnikar i Puškinove izgradili veliki broj objekata, zalažemo se da se njeno prilagodjavanje urbanističkom planu grada uradi što pre i da se ova ulica učini lepšim mestom za život stanara.

Iznad vam predstavljamo 3D model na kom možete videti kako bi deo ulice između uglova sa Gogoljevom i Puškinovom trebalo da izgleda a sve po urbanističkom planu grada Novog Sada.

Kada bi se ovaj deo ulice uskladio sa urbanističkim planom grada, dobilo bi se preko 50 novih parking mesta, zeleni pojas na preko 500m2, otvorila bi se mogućnost isključenja iz saobraćaja u novu ulicu koja je planirana i ponovno uključenje u ulicu Miše Dimitrijević 50 metara posle. Sve ovo rasteretilo bi saobraćaj, olakšalo parkiranje i značajno bi povećalo zelenu površinu.